17.6 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Hoe ik mijn eigen 21-diner organiseerde

21-diners worden steeds populairder, met name onder de studenten. Afgelopen maand werd ik 21 jaar oud en ook ik vierde dit met een groot diner. Ik nodigde in totaal twintig vriendinnen uit om bij mijn ouders te komen dineren. Aangezien ik erg van organiseren hou, regelde ik bijna alles zelf met een beetje hulp van mijn zus. Om jou een beter beeld te geven van hoe je zo’n diner nou organiseert, vertel ik je in deze blog over mijn ervaring!

De organisatie

Eerlijk is eerlijk, bij zo’n groot diner komt redelijk wat geregel bij kijken. En dit brengt ook de nodige stress met zich mee. Zo moest ik uitnodigingen versturen, een thema bedenken en uit gaan zoeken hoe dit in hemelsnaam in mijn huis zou passen. Een goede tip is om van te voren een to-do lijstje voor jezelf te maken. Ik deed die niet meteen, wat zorgde voor enorme chaos in mijn hoofd. Zet voor jezelf dus goed op een rijtje wat er allemaal moet gebeuren. Voor de aankleding van het diner is het leuk om wat inspiratie op te doen op internet. Zo staan er op Pinterest talloze afbeeldingen van diners en kun je ideeën opdoen. Tot slot is het belangrijkste deel van de organisatie misschien wel het opstellen van een menu. Welk eten wil jij serveren op jouw 21-diner en hoe ga je dit maken?

Het koken

Hoewel de organisatie vooraf makkelijk gedaan kan worden door 1 persoon, is het toch fijn om op de dag zelf wat hulp in te schakelen. Met name in de keuken kun je dit goed gebruiken. Voor twintig man koken is toch een redelijke opgave namelijk. Gelukkig hoef je het jezelf niet heel moeilijk te maken. Er zijn genoeg receptjes die hartstikke simpel zijn en weinig tijd kosten. Zo serveerde ik als voorafje bijvoorbeeld bruschetta. Dit zijn stukjes toast met hierop gesneden tomaatjes en olijfolie. Heel simpel, maar o zo lekker! Maak het jezelf (en je keukenhulpjes) dus niet moeilijker dan nodig is en ga voor snelle gerechten. 

De avond zelf

Des te beter je het diner voorbereid hebt, des te meer je kunt genieten van de avond zelf. De vele uren die ik hierin gestoken had, werden dan ook meer dan beloond! De avond was niet alleen gevuld met gezelligheid en lekker eten, maar ook met leuke verrassingen van mijn vriendinnen. Zo werden er vele speeches gegeven en kreeg ik een hele mooie trui van Kenzo die ik al maandenlang wilde. Tot slot werd ik nog verrast door een mooie speech van mijn ouders. Al met al was het een enorm geslaagde avond!

Volgend artikel

Spare time?

Vaak gelezen