11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Hoe kies je het juiste matras voor jou?

Wist je dat je matras voor een groot deel verantwoordelijk is voor hoe goed je slaapt? Je comfortabel voelen is namelijk een van de belangrijkste voorwaarden om lekker te slapen. Iedereen heeft echter baat bij een ander type matras. Er zijn dan ook veel verschillende soorten matrassen op de markt, kijk maar eens naar de diverse Mline matrassen waar je uit kunt kiezen. Een matras uitzoeken doe je natuurlijk het beste in een showroom, zodat je ze ook daadwerkelijk kunt uitproberen. Met de informatie uit dit artikel kun je echter al een voorselectie maken, zodat het uiteindelijk wat makkelijker kiezen is.

Het materiaal van je matras

Een zeer populaire optie is traagschuim. Dit is een soort schuim dat zich volledig naar je lichaam vormt en langzaam terug in vorm schiet als je opstaat. Erg comfortabel, maar een latex toplaag is ook erg interessant. Latex is minder compact als traagschuim, waardoor het net is alsof je op lucht slaapt. Ook een matras va pocketveren is natuurlijk een optie. Dit is een van de varianten die al heel lang bestaan, en dat is niet voor niets. Het veert namelijk erg prettig, hoewel je daar niet het knusse gevoel mee kunt evenaren dat je met een matras van traagschuim of latex hebt.

Het formaat van je matras

Voor een bed voor twee personen kies je het beste voor een matras van 160 cm breed. Althans, als jullie beiden de ruimte willen hebben. De vraag is echter of jullie het niet fijner vinden om elk een eigen matras te hebben. In dat geval kun je twee losse matrassen van 80  of zelfs 90 cm breed kiezen. Dit is super handig voor mensen die een elektrisch bed hebben, waarvan beide helften onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Matrassen voor eenpersoons bedden zijn er vanaf 80 cm breed. Het is echter gebruikelijk (zeker als het voor een volwassene is) om voor een bed van 100 cm breed te gaan. Dat slaapt toch een stuk lekkerder!

Een topper of niet?

De meeste matrassen hebben een prettige toplaag in het ontwerp verwerkt, waardoor je super lekker slaapt. Voor nóg meer comfort kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een topper erbovenop te leggen. Toppers zijn handig voor als je oude matras eigenlijk nog van goede kwaliteit is, maar je een iets zachter oppervlak wilt slapen. Je bent dan een stuk goedkoper uit, maar het voelt wel alsof je op een compleet nieuw matras ligt. Toppers zijn namelijk een stuk goedkoper dan complete matrassen. Tel uit je winst! 

Spare time?

Vaak gelezen