4.7 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Uit elkaar gaan met kinderen

Relaties lopen niet altijd goed en daar kunnen we niet echt iets aan doen. soms blijkt u uiteindelijk toch niet bij elkaar te passen. Als er echter kinderen in het spel zijn is het meteen een ander verhaal. U bent niet helemaal van elkaar af en moet toch communiceren omwille van de kinderen. In sommige gevallen kan het nog lastiger zijn dan in andere, maar er moet in elk geval van alles goed geregeld worden om de kinderen zo min mogelijk van al het gedoe te laten ervaren. In dit blog bespreken wij een aantal dingen die aan bod kunnen komen als u uit elkaar gaat als er kinderen bij betrokken zijn.

Waar gaat iedereen wonen?

Als de kinderen al wat ouder zijn is het lastig om zomaar van de een op de andere dag te vertrekken. U moet ze inlichten over de situatie. Vertel daarbij waar de ouder die vertrekt gaat wonen en waar de kinderen zullen wonen. Het moet namelijk niet zo zijn dat zij denken dat één van de ouders niet meer bij hen wil wonen. Duidelijke gesprekken zijn onmisbaar tijdens een separatie. Houdt daarom altijd goed in uw achterhoofd dat elke beslissing ook naar de kinderen gecommuniceerd moeten worden.

Een zwangerschap

Wanneer u uit elkaar gaat tijdens een zwangerschap kan het allemaal ook erg vervelend worden. Soms is er paniek over het dna van het nog ongeboren kindje. Om misverstanden en hele rechtszaken in de toekomst te voorkomen kan men een vaderschapstest kopen. Zo weet de man in kwestie of hij wel of geen verantwoordelijkheden heeft naar zij ex-partner en kind. Ook voor de moeder is het belangrijk om te weten wie de vader is als hier onduidelijkheid over heerst. Een vaderschapstest kopen biedt dan goede uitkomst en kan vervelende situaties in de toekomst vroeg voorkomen.

Betrek de kinderen niet inhoudelijk

Hoewel het wel belangrijk is om de kinderen op de hoogte te stellen van de nieuwe situatie die er aan zal komen, hoeft u niet de diepte in te gaan. Kinderen hoeven niet van de ene ouder te horen wat de ander allemaal ‘verkeerd’ doet of heeft gedaan. Voor een kind is het simpelweg niet goed om middenin een negatieve woordenwisseling te zitten van zijn of haar ouders. Het kan namelijk zo zijn dat het kind onbewust een kant zal kiezen en hier zelf erg mee zal worstelen. Gaat uw relatie momenteel niet zo lekker en zijn er kinderen bij betrokken? Wees vooral rustig en probeer de situatie zo optimistisch mogelijk te benaderen.

Spare time?

Vaak gelezen