4.5 C
Brussel
woensdag, december 7, 2022

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

De grote schoonmaak

Januari de maand van de goede voornemens en voor ons de grote schoonmaak. En met ons bedoel ik alle leden van mijn voetbalclub. Drie keer per jaar houden we een grote schoonmaak waarbij alles echt goed wordt aangepakt. Met een groep van 50 clubleden gaan we flink aan de slag en dat is echt bloedgezellig. Vandaag schrijf ik mijn blog over het schoonmaken van ons clubhuis.

 

De kleedkamer

We verdelen ons altijd een groepen en iedere groep heeft zo zijn eigen ruimte of plek die ze schoonmaken. Dit jaar hielp ik bij het schoonmaken van de kleedkamer. Zo die waren wel echt toe aan een grondige schoonmaak. De toiletten waren als eerst aan de beurt, buiten het schoonmaken om vond wij het ook tijd voor nieuwe wc-brillen want niemand wist zeker wanneer die voor het laatst waren vervangen. Iedere douchecabine werd ook weer van top tot teen schoongemaakt en de putjes werden even goed nagelopen. Tijdens deze schoonmaak wordt ook alles wat kapot is vervangen want zoals je weet gaat er altijd wel iets kapot. Dit zorgt ervoor dat alles goed wordt bijgehouden waardoor onze club er altijd goed verzorgt uit ziet. Het is prachtig clubhuis waar we vaak zitten met zijn alle en dat is goed voor de sfeer op mijn club.

 

De kantine

Ook wordt de kantine dit keer opnieuw geschilderd de laatste keer dat dit was gedaan is ongeveer vijf jaar geleden. En het clubhuis wordt intensief gebruikt dus je kan je wel voorstellen dat dit nodig was. We kozen dit keer voor de clubkleuren dat leek ons wel leuk. Hiervoor was alles wit en is het wit met donkerblauw dat geeft toch meer sfeer. De vloeren worden op gepoetst zodat die weer goed bij ligt. De kantine wordt ook helemaal leeg gemaakt en al het eten en drinken wordt weer netjes op geborgen. Soms maken we een nieuwe indeling omdat dit praktischer is.

 

Rondom de velden

Ook wordt er rondom de velden goed schoongemaakt. De planten die we hebben worden verzorgt zodat ze er weer mooi bijstaan. Met een grote groep mensen lopen ze het hele terrein af om alles goed op te ruimen. Gelukkig wordt dit het hele jaar door goed bijgehouden maar met zo’n grote schoonmaak haal je alles echt 100% weg. Ieder jaar hebben we weer de grootste lol met elkaar en is het echt een feest om mee te helpen aan de grote schoonmaak. Als we klaar zijn met alles gaan we altijd ergens eten en dat is de ultieme beloning.

Spare time?

Vaak gelezen