Mijn naam is Gerrit en ik woon in Delft. Al sinds ik me kan herinneren heb ik een drang om zo veel mogelijk te doen met mijn leven. Ik heb het dan niet specifiek over zo veel mogelijk bereiken met mijn leven, maar elke avond zo vol mogelijk te plannen. Persoonlijk haal ik altijd veel vervulling uit het bekijken van mijn volle agenda. Het geeft me een goed gevoel om te weten dat ik elke dag van de week iets te doen heb. Dit gedrag resulteert natuurlijk wel in extra veel reistijd. Je denkt vast dat het dan handig is dat ik in de Randstad woon. Echter, neem ik veel vaker de fiets dan het openbaar vervoer. Dit is niet zomaar. Afgelopen zomer kreeg ik van mijn vader een Gazelle racefiets. Mijn voorgaande fiets werd gestolen bij mijn studie. Ik studeer op de faculteit Bouwkunde in Delft. De faculteit heeft een fietsenstalling die zich rondom het gebouw bevindt. Ik heb het altijd een matige plek gevonden om mijn fiets te parkeren. Maar omdat ik er studeerde had ik niet veel keus. Vaak zette ik de oude omafiets op slot met een beugelslot wat ik in mijn tas meenam. Het slot was eigenlijk bedoeld voor een brommer, maar ik nam graag het zekere voor het onzekere.

 

Zoals je kan lezen in de voorgaande alinea houd ik dus wel degelijk van een druk leven. Sinds dat mijn oude omafiets gestolen was race ik op mijn vader’s racefiets overal naartoe. Afgelopen maandag, 6 december was dan ook geen uitzondering. Ik kreeg via mijn telefoon te horen dat wat oude vrienden van me een feest hielden. Het feest vond plaats in de wijk om het station Laan van Nieuw Oost-Indië. Het was slechts dertig minuten fietsen vanaf mijn woning in Delft. Ik racete dan ook met een vrolijke grijns op mijn gezicht naar het feest toe. Toen ik bij de woning aankwam bleek echter dat de gehele voortuin al vol was geparkeerd met fietsen. Tegenover het huis bevond zich het station. De gehele fietsparkeerplaats daar was leeg. Ik parkeerde mijn fiets daar, maar ontdekte al heel gauw dat ik mijn fietsslot niet mee had genomen. Ik parkeerde mijn fiets op goede hoop op het donkerste plekje dat ik kon vinden. Het feest duurde de hele avond en was geweldig! Maar toen ik terugkwam kon ik mijn fiets nergens meer vinden. Gelukkig kon ik met het openbaar vervoer naar huis. De volgende dag zocht ik het internet af met de zoektocht tweedehands fietsen Den Haag. Ik hoopte dat de dief hem online had gezet. Helaas kon ik niets vinden, dus besloot ik op de eerste link te klikken die ik tegenkwam om een nieuwe fiets aan te schaffen.