4.7 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Hoe kies je de beste raamdecoratie voor je badkamer?

Heb je een mooie lichtrijke badkamer, maar wil je wel wat privacy? En misschien ben je je ook geen fan van de typische rolgordijnen die vuil worden door spatten en vocht. Maar welke raamdecoratie maakt je badkamer nu gezellig én praktisch?

Hygiëne met jaloezieën

Bij grote raampartijen staan zwarte jaloezieën echt prachtig. Of het nu in de keuken of badkamer is, in veel gebruikte ruimtes die wel wat vuil kunnen worden zijn jaloezieën erg handig én modern. Handig? Zeker, pvc jaloezieën zijn vochtbestendig en kan je makkelijk afvegen. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën ook isolerend en houden ze de warmte in de zomer buiten. Doordat deze jaloezieën niet van stof zijn gemaakt, zijn ze veel hygiënischer. Met een vod kan je dus makkelijk stof en waterresten afvegen. Als je dol bent op een landelijke badkamer hebt, zijn jaloezieën misschien niet de beste keuze qua raamdecoratie. Ook bij dakramen kan je geen jaloezieën gebruiken.

Sfeer met stof

In grote badkamers die je goed kan verluchten, kan je natuurlijke stoffen gebruiken zoals een linnen gordijnen. Bij kleine badkamers met weinig ramen, is dit echter afgeraden. Kies voor polyester rolgordijnen of plisségordijnen met een katoenen look in een landelijke of klassieke badkamer. Polyester is namelijk van nature weerbestendig, dus geschikt voor natte ruimtes. Let er wel op dat bij eerder welke raamdecoratie, je je badkamer goed moet verluchten via een ventilatiesysteem of door een raam open te zetten. Anders kan je last krijgen van schimmels, niet alleen op je raamdecoratie maar ook je meubels en muren.

Wat met hout?

Of je hout in je badkamer kan gebruiken, hangt ook af van de ventilatiemogelijkheden. Als er geen waterspatten op de houten jaloezieën kunnen vallen en je badkamer mechanisch volledig geventileerd wordt, is dit zeker mogelijk. Daarnaast geven houten jaloezieën een mooie lichtinval bij grotere raampartijen. Ook houten shutters zijn erg sfeervol in badkamers met een hoog plafond en heel wat ruimte. Deze kan je op maat laten maken en zijn extra mooi rond een vrijstaand bad of in het midden van de ruimte. Let er dus op dat je deze niet vlakbij je inloopdouche plaatst. Toch niet zeker over hout in je badkamer? Opteer dan voor pvc jaloezieën in het grijs of met een houtlook. Je ziet amper het verschil, en je kan met een gerust hart douchen en baden, zoveel je wilt.

Welke raamdecoratie kies jij in jouw badkamer?

Spare time?

Vaak gelezen