4.7 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Hoe richt ik de woonkamer knus en gezellig in?

De woonkamer is een ruimte waar we met z’n allen graag vertoeven. We lezen een boek in de zetel, kijken tv, spelen gezelschapsspelletjes of dineren aan de eettafel. Het is dan ook belangrijk om je woonkamer een huiselijk sfeer te geven en gezellig in te richten zodat je je er helemaal thuis voelt en kan relaxen. Wij geven je enkele tips.

Warme woonkamer

In de winter is het heerlijk om in de zetel te ploffen onder een lekker warm fleecedeken en te genieten van een kopje warme chocomelk en een goed boek. Maar weet je wat het nog gezelliger maakt? Een haardvuur. Dat geeft letterlijk veel warmte, maar maakt het ook gezellig en sfeervol. Daarnaast zijn overgordijnen een goede keuze voor jouw woonkamer. Die hebben een isolerende functie waardoor ze de warmte binnen houden in de winter en buiten houden in de zomer. Bovendien geven deze gordijnen warmte en een luxueuze uitstraling aan jouw woonkamer. Kies een kleur en stof die goed bij de rest van je interieur staat en je zal zien dat overgordijnen perfect in het plaatje passen.

Kies een kleurenpalet

De kleur verf die je kiest voor op de muren is allesbepalend voor de sfeer van je woonkamer. Kies je voor koele tinten zoals lichtblauw, dan zal je woonkamer meteen kil aanvoelen. Haal de warmte binnen en kies voor warme kleurtonen of neutrale tinten. Bruintinten, bijvoorbeeld, geven instant een warm effect. Het voordeel is dat je met deze bruintinten makkelijk andere neutrale en houttinten kan combineren. Zwarte jaloezieen in de woonkamer zullen goed passen bij de kleur die jij gekozen hebt. Stem ook je decoratie af op dit kleurpatroon. Een rotan hanglamp zal hier heel mooi passen, net als een bruine lederen fauteuil.

Binnen een kleurenpalet is harmonie belangrijk. Je kiest één of meerdere tinten die overal in de woonkamer terugkomen, maar bepaalt ook één opvallende accentkleur. Die kan je in je decoratie laten terugkomen door bijvoorbeeld een catchy gele vaas te integreren. Dit wordt een eyecatcher in je interieur, maar past toch nog in het grotere plaatje.

Zachte verlichting

We zeiden het al, een rotan hanglamp past mooi in een woonkamer waar een warme en knusse sfeer hangt. Maar misschien zie je ook graag een tafellamp en kan je nog een leeslamp gebruiken voor naast de sofa. Bij de keuze van deze lampen zorg je ervoor dat ze passen bij jouw interieur, maar het is nog belangrijker om de juiste spotjes of peertjes te kiezen. Bij een warme woonkamer hoort warm en zacht licht. De juiste kleurtemperatuur en warmwit licht kiezen is cruciaal om van jouw woonkamer dé gezelligste plek in huis te maken.

Spare time?

Vaak gelezen