12 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Simpel je auto verkopen

Je wilt jouw auto verkopen zonder gedoe, dus zonder te adverteren, te onderhandelen en te zorgen voor de administratie. Er zijn diverse bedrijven die jou deze zorgen graag uit handen nemen. Je kunt je binnen vijf minuten bij die bedrijven aanmelden. Heb je dat gedaan? Dan ontvang je vaak binnen 24 uur een vrijblijvend en serieus bod. Er wordt een groot aantal potentiële kopers bereikt. Een auto verkopen is dankzij de gratis dienstverlening van die bedrijven dus heel gemakkelijk.

Online een auto verkopen

Een auto is in België veruit het populairste motorvoertuig. Wellicht heb je een goede reden om jouw auto online te verkopen. Je neemt bijvoorbeeld voortaan de fiets omdat je fitter wilt leven, of je hebt jouw tweede auto niet meer nodig. Wellicht wil je jouw auto verkopen omdat je op zoek bent naar een nieuw exemplaar. Het is bij het online verkopen van een auto belangrijk dat jouw auto op de juiste manier onder de aandacht van potentiële opkopers wordt gebracht. Daarom moet de juiste informatie worden verschaft en moet de auto goed in beeld worden gebracht. Goede foto's geven een beter beeld van jouw auto. Er zijn bedrijven die jou kunnen helpen om een perfecte advertentie te maken.

Zorgeloos een schadeauto verkopen

Heb je een auto met schade en wil je die schadeauto verkopen? Gelukkig kan ook een schadeauto zorgeloos worden verkocht. Er zijn bedrijven die kunnen zorgen voor het zonder gedoe verkopen van jouw schadeauto of van een auto met een verlopen keuringsbewijs. Zo voorkom je zowel rompslomp met het wegbrengen van jouw schadeauto als een eventuele boete vanwege een verlopen keuringsbewijs. Je kunt jouw schadeauto verkopen door de schadeauto bij die bedrijven aan te melden. Je ontvangt dan vaak binnen 24 uur een vrijblijvend en gegarandeerd bod. Jouw schadeauto wordt opgehaald door een opkoper en je wordt ter plaatse betaald. Dankzij het uitgebreide netwerk van die bedrijven wordt jou dus alle zorgen uit handen genomen. 

Een schadeauto uitschrijven bij het DIV

Geef je jouw schadeauto mee aan een opkoper? Zorg ervoor dat wanneer je jouw schadeauto wil verkopen dat de nummerplaat dan is verwijderd. Er zijn bedrijven die werken met erkende autohandelaars. Die autohandelaars kunnen jou vaak direct een schrappingsattest bezorgen. Bovendien melden ze dat ook aan het DIV. Je bent dan niet meer de eigenaar van de schadeauto en je hoeft er dus geen administratieve of financiële verplichtingen meer voor na te komen. Je moet het schrappingsbewijs aan jouw verzekeraar voorleggen. De verzekeraar zet dan jouw autoverzekering stop. De belastingdienst wordt ingelicht door het DIV. Je hoeft dan voor jouw uitgeschreven auto geen verkeersbelasting meer te betalen.

Spare time?

Vaak gelezen