5.3 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Laat de hobby bakker in je los!

Veel mensen vinden bakken in zijn of haar vrije tijd een rustgevende bezigheid. Het zorgt ervoor dat je je volledig moet focussen op wat je aan het bakken bent en alle andere zorgen even kan vergeten. Je hoeft bovendien helemaal geen professionele kok te zijn om lekkere dingen te bakken. Een cake of koekjes zijn snel gemaakt!

Benodigdheden voor tijdens het bakken

Wanneer je wil beginnen bakken, zijn er een aantal zaken die je zeker in huis moet hebben. Met enkele bakvormen, spatels en een klopper kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Daarnaast mag je zeker geen goede weegschaal vergeten. Bij bakken is het namelijk belangrijk dat je alles goed afweegt om de juiste verhoudingen te krijgen in je baksel. Gebruik daarom om te starten zeker een digitale weegschaal. Enkele grammetjes te veel of te weinig kunnen er al voor zorgen dat je baksel helemaal anders proeft. 

Indien het de eerste keer is dat je begint te bakken, is het aan te raden om met een eenvoudig recept te beginnen. Denk maar aan een recept voor vanille wafels, daar kan bijna niets fout mee lopen. Een frifri wafelijzer zorgt ervoor dat je in een mum van tijd overheerlijke wafels kan eten. 

Neem daarnaast je tijd om te bakken. Wanneer je niet veel tijd hebt, is de kans groter dat je fouten maakt en je baksel dus niet zal lukken. Wil je toch graag iets bereiden terwijl je eigenlijk gehaast bent? Kies dan bijvoorbeeld voor een frifri wafelijzer dat slechts in enkele minuten wafels op je bord tovert.

Een andere tip die goed van pas kan komen, is om je ingrediënten op tijd uit de koelkast te halen. In bakrecepten moet je meestal boter gebruiken dat op kamertemperatuur is. Als je dat nog uit de koelkast moet halen wanneer je wil beginnen, verlies je heel wat tijd. Gebruik ook geen boter dat rechtstreeks uit de koelkast komt als dat niet zo op je recept staat. Het kan je gerecht namelijk helemaal doen mislukken wanneer je niet exact volgt wat er op het recept staat. 

Bak je eigen brood

Wanneer je het bakken wat onder de knie hebt, kan je een stapje verder gaan en proberen om je eigen brood te bakken. Hier heb je wel een goede broodmachine voor nodig. Het belangrijkste onderdeel van een brood is natuurlijk het meel of bloem die je gebruikt. Afhankelijk van het soort brood dat je wil bakken, heb je ook ander meel nodig. Wil je graag een speltbrood bakken, kies dan voor een speltmix. Hier zitten alle ingrediënten al in om een speltbrood te kunnen bakken. Je hoeft enkel nog water toe te voegen en het kan zo in de broodmachine.

Spare time?

Vaak gelezen