17.6 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Ongedierte vermijden en bestrijden: hoe doe je dat?

In horecazaken, kantoorgebouwen, scholen, openbare ruimtes als privéwoningen, duiken ongedierte overal op. Plaagdierpreventie is een noodzakelijk onderdeel van het beheer van elke omgeving. Bij plaagdieren mag je denken aan muizen, ratten, vliegen, kakkerlakken en mieren. Die kunnen helaas ernstige schade aanrichten en gezondheidsproblemen veroorzaken voor zowel mensen als hun huisdieren. Daarom is het zo belangrijk om aan preventie te doen. Lees verder om te weten te komen hoe je dat best doet, en wat je best doet als er toch ongedierte komt opduiken.

Preventieve maatregelen tegen plaagdieren

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om plaagdieren te vermijden. De meest voor de hand liggende en grootste factor is hygiëne. Plaagdieren worden namelijk aangetrokken door eten, water en schuilplaatsen. Probeer dit daarom zo min mogelijk te beperken. De boodschap is dus regelmatig kuisen, geen etensresten laten rondslingeren, afval opruimen, en voedsel in luchtdichte containers te bewaren. Ook regelmatig onderhoud en inspectie kan helpen om plaagdieren te voorkomen. Je kan zelf ook al op zoek naar tekenen van beestjes zoals uitwerpselen, sporen, en eventuele scheuren in materiaal zoals zetels en gordijnen. 

Daarnaast kan het helpen om toegang plekken af te sluiten. In slechts hele kleine openingen en scheuren in muren, vloeren en plafonds kunnen plaagdieren zich wringen en zo toegang krijgen tot de ruimte. Dicht waar je kan alles dus goed af. Dat kan met gaas bijvoorbeeld. 

Heb je een flauw vermoeden dat je al last hebt van ongedierte? Dan kan je insecticiden en vallen klaarzetten om je twijfels de kop in te drukken. Weet wel dat het gebruik van insecticiden en vallen niet genoeg is om een echte plaag te stoppen. Het kan je slechts een idee geven van de schaal van de plaag. 

Vrees je toch dat je hulp nodig hebt of er diertjes verstopt zijn in een bepaalde ruimte? Bel dan een pest control service. Dat zijn specialisten die vakkundig kunnen helpen voorkomen en bestrijden. 

Bestrijden van ongedierte 

Ben je zeker dat je met ongedierte zit en weet je niet wat te doen? Bel een vakkundige die je uit de nood kan helpen. Soms kan je alles wel proberen, maar zijn er ingrijpende acties nodig die alleen specialisten kunnen uitvoeren. Denk aan fumigations, wat je niet zelf kan doen. Bij deze methode van bestrijding wordt er gas of damp gebruikt om dieren te doden of verdrijven. Het is zeer effectief, maar moet met de nodige voorzichtigheid gedaan worden. Een specialist heeft de juiste apparatuur en techniek om dit op een geschikte manier te doen.

Spare time?

Vaak gelezen