4.7 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Organiseer in 4 stappen een onvergetelijke barbecue

Staat de barbecue bij jou al in de tuin? Of op het terras als je in de stad woont? Samen met vrienden of familie barbecueën is toch wel het ultieme vakantiegevoel. Na een drukke week, in het weekend keuvelen met vrienden met een biertje in de hand terwijl je vlees rustig op bbq bakt: heerlijk! Hoe je zo’n onvergetelijke barbecue organiseert, lees je hier.

Voorzie genoeg extra hapjes

Een biertje en wat vlees: kan zeker. Maar als je een echte barbecue wil organiseren, voorzie je best wat slaatjes en hapjes. Denk aan wat chips, wraps als hapjes, een koude pastasalade, een aardappelslaatje en gegrilde groenten. Of nog handiger: vraag aan iedereen om een slaatje mee te nemen. De ene doet iets met tomaatjes, de andere met gegrilde aubergine, en nog iemand anders maakt een slaatje met rucola en groene asperges.

Verdeel en heers

Oké, is jouw gezelschap niet zo goed georganiseerd of origineel? Creëer dan zelf een tof “barbecue kookboek”: verzamel de lekkerste receptjes en laat iedereen via een poll kiezen wie welk slaatje maakt. Think outside the box? Denk dan aan een slaatje met een honingvinaigrette, pompelmoes, venkel en een zachte kaas. Of begin je al te watertanden bij gegrilde asperges met verse mozzarella en krieltjes? Geef je vrienden een eerste aanzet met makkelijke én lekkere receptjes en je barbecue zal nog smakelijker zijn.

Be time efficient

Een BBQ organiseren in de week of op een vrijdagavond is niet simpel: organiseer daarom goed op voorhand. Verdeel de slaatjes onder vrienden en betrek je huisgenoten. Zo kunnen de kinderen een waterfeest houden als ze de tuinmeubelen poetsen. Of kunnen ze lampionnen hangen in de tuin. Stuur ze de natuur in en organiseer een zoektocht naar mooie veldbloemen voor op tafel. Zie zo, de aankleding is ook weer gebeurd. Net zoals je boodschappen, kan je ook je bbq vlees perfect online bestellen. Het wordt koel bij je thuis geleverd, en je kan het enkele dagen op voorhand al bestellen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is heerlijk vlees te kiezen én te bakken.

Kies uniek vlees

Kies eens iets anders dan worstjes of een entrecote. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onglet? Onglet is een ander woord voor longhaas, het is de spier achter de longen van het rund. Kies wel een kwalitatief runderras zoals de Amerikaanse Angus en je geniet van een sappig en smaakvol stuk vlees. Als je wat exotischer wil gaan, is een Japanse Wagyu ook heerlijk. Het is kwaliteitsvol vlees met een stevig prijskaartje, maar ook een echt unieke ervaring, ook wel de crème de la crème of de bentley van de vleeswereld genoemd.

Spare time?

Vaak gelezen