5.3 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Perfecte cadeaus om aan wijnliefhebbers te geven

Wijnliefhebbers, we kennen er allemaal wel een paar. Naast wijn zijn er nog een tal van leuke cadeaus die je een wijnliefhebber kan geven. Ben je binnenkort uitgenodigd op een verjaardag van zo iemand? Dan is dit artikel iets voor jou!

Een wijnboek

Vaak heb je vrienden die wijnliefhebbers zijn, maar zijn ze ook wijnkenners? Hier kan jij bij helpen! Door een wijnboek te geven zal je vriend(in) nu alles te weten komen over wijn. Zo kom je meer te weten over de verschillende wijnlanden, wijnstreken en druiven. Verder leer je er ook bij over etiquette, de verschillen tussen rode en witte wijn en nog zoveel meer. Na het lezen van een goed wijnboek zal je vriend(in) nog meer van wijn houden!

Authentiek wijnrek

Nog op zoek naar een goed housewarming cadeau? Dan ben je op de goede plek! Een authentiek wijnrek is een perfect geschenk voor bijvoorbeeld een jong koppel dat gaat samenwonen. Je kan er van uit gaan dat ze van veel vrienden en familie flessen wijn zullen krijgen. Jij zal er dan voor zorgen dat deze flessen ergens kunnen liggen. Zorg ervoor dat het wijnrek matcht met de rest van het interieur. Je kan het wijnrek zelfs vullen met enkele flessen goede goedkope witte wijn. Zo geef je ook nog een extraatje. 

Wine tasting thuis

Een wine tasting is natuurlijk ook niet te missen in deze lijst. Bij een wine tasting komen mensen samen om verschillende wijnen te proeven en te beoordelen. Deze worden tegenwoordig vaak thuis gegeven. Een wijnexpert komt dan langs met zijn beste wijnen. Hij of zij zal je wat extra uitleg geven over de wijnen. Vervolgens krijg je zelfs de mogelijkheid om enkele flessen te kopen. Wie weet is er wel een heerlijke Syrah bij? Laat het alvast smaken!

Kristallen wijnglazen

Bij goede wijn drinken horen natuurlijk ook de ideale wijnglazen. Zo kan je voor iemand zijn verjaardag kristallen wijnglazen geven. Wat maakt dit nu net zo goed? Wel, in kristallen wijnglazen zitten meer looddeeltjes. Hoe meer looddeeltjes je hebt in je glas, hoe dunner en lichter dit gaat zijn. Zo kan je de wijn beter bekijken en zit het glas aangenamer in de hand. Veel wijnliefhebbers willen het gevoel hebben dat er bijna niets tussen hen en de wijn komt. 

Kristallen wijnglazen zijn wel iets duurder dan gewoon glas, maar voor je beste vrienden mag het wel eens wat meer zijn toch? Proost!

Spare time?

Vaak gelezen