3.9 C
Brussel
vrijdag, januari 27, 2023

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Belangrijke accessoires als u gaat fietsen met kinderen

Belangrijke accessoires als u gaat fietsen met kinderen

Fietsen is een leuke bezigheid, ook als u het met uw kinderen kunt doen. Natuurlijk is het in dat geval dan wel belangrijk dat u een aantal maatregelen neemt om het voor de kleinsten veiliger én aangenamer te maken. Of u nu rijdt met een gewone fiets of tweedehands elektrische fietsen.

Welke accessoires mogen nu écht niet ontbreken als u met uw kinderen gaat fietsen? Hieronder krijgt u een duidelijk antwoord op deze vraag!

3 belangrijke accessoires als u met kinderen gaat fietsen

1. Een betrouwbaar kinderzitje

Een van de belangrijkste accessoires die u nodig heeft als uitbreiding voor uw eigen fiets, is een kinderzitje. Zo’n zitje is natuurlik alleen van toepassing als uw kind zelf nog te jong is om te fietsen maar u het toch veilig wilt kunnen meenemen.

De meeste kinderzitjes voor gewone of zelfs tweedehands elektrische fietsen zijn betrouwbaar, maar het loont altijd de moeite om eventueel verschillende modellen uit te testen. Zo weet u zeker dat de veiligheid aan uw verwachtingen voldoet én dat het kinderzitje gebruiksvriendelijk is.

Een kinderzitje is een goede manier om kleine kinderen met de fiets mee te nemen, maar natuurlijk slechts tot een bepaalde leeftijd. U vraagt daarom best advies bij een speciaalzaak om te weten of uw kind niet te oud is om in een kinderzitje mee te fietsen!

2. Investeer eventueel in een bakfiets

Heeft u meerdere kinderen, of wilt u erg flexibel met de fiets kunnen rijden als u met de kinderen op stap bent? Dan is een bakfiets misschien wel een goede investering. Een bakfiets is eigenlijk een stevige, robuuste fiets met aan de voorzijde een houten of kunststof bak, die het mogelijk maakt om in één keer meerdere kinderen mee te nemen.

Zo’n bakfiets is handig als u tijd wilt besparen en veilig wilt fietsen met kinderen, maar het brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Zo zijn veel modellen bakfietsen relatief lomp en zwaar, waardoor ze niet bepaald geschikt zijn om snel te manoeuvreren of op moeilijk begaanbare wegen te rijden!

3. Een veilige fietshelm

Is uw kind groot genoeg om zelf te fietsen? Dan is het misschien wel nog belangrijker om de juiste maatregelen te treffen op het vlak van veiligheid. Een goed fietshelm is in dat geval essentieel, omdat het de kans op verwondingen bij een val of ander ongeluk drastisch verkleint. Kwaliteit is bij de zoektocht naar een goede fietshelm essentieel, dus let daar zeker op.

Het voordeel van een fietshelm voor kinderen is dat er ook heel wat leuke, kleurrijke modellen bestaan. Zo kan uw kind een helm kiezen die hij of zij mooi vindt, en bent u als ouder zeker van een veilige uitrusting én dus een zorgeloze rit.

4. Reflectoren en een bel

Ten slotte mogen ook reflectoren en een fietsbel niet ontbreken als u met kinderen gaat fietsen. Dergelijke zaken zijn natuurlijk vooral van belang als het donker is, maar zelfs overdag kan het geen kwaad om deze accessoires te gebruiken. Reeflectoren kunnen op de spaken van de fiets zelf bevestigd worden, waardoor autobestuurders en andere mensen uw kind altijd van ver zien rijden en de kans op een botsing of ongeluk dus veel kleiner is.

Met een goede bel is het dan weer gemakkelijker om andere weggebruikers te waarschuwen. Het is dan ook belangrijk dat u uw kind aanleert om een fietsbel op de juiste manier te gebruiken, zodat rijden veiliger én aangenamer wordt!

Spare time?

Vaak gelezen