13.7 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Relaxed verhuizen doe je zo

Een verhuis kan heel veel stress met zich meebrengen. Je moet natuurlijk aan 100 zaken tegelijk denken. Waar begin ik? In welke doos had ik de handdoeken gestoken? Welke verfborstels moet ik kopen en welke kleur wil ik op de muur? Allemaal vragen waar je tijdens de verhuis mee in contact gaat komen. Wil je graag aan je verhuis beginnen zonder chaos? Hieronder enkele tips.

Het inpakken

Een goede planning zorgt ervoor dat je veel gestructureerder aan de slag kan gaan. Maak een lijstje met de noodzakelijke dingen zoals een tandenborstel, medicatie of opladers, … die je dus niet te ver weg mag steken tijdens het inpakken. Doe dit niet de dag voor je begint, maar kies voor een week op voorhand. Kijk die week wat je allemaal gebruikt hebt, je gaat sowieso nog dingen tegenkomen waar je eerst niet aan dacht. Vul je lijstje aan op het moment dat je eraan denkt, zo vergeet je niets. Doe dit per kamer en je inpakken kan beginnen. Zet de zware dingen onderaan en laad je verhuisdozen niet te vol. Je wil niet dat ze scheuren, want dan vallen al je spullen op de grond en zijn ze misschien kapot of je moet opnieuw beginnen inpakken.

Verhuisdozen aankopen, pas daarmee op, want dat wordt heel snel veel te duur. Hoor eens rond bij vrienden die net verhuisd zijn of bij de supermarkt, of die nog dozen hebben. Zo kan je al veel besparen. Pak de dozen in per kamer en schrijf aan de buitenkant op wat erin zit. Zo kan je met de verhuis de dozen ineens in de juiste ruimte zetten en kan je structureren welke dingen je eerst nodig hebt. Die moeten uiteraard als eerste in de verhuiswagen zodat ze er als laatste uitkomen en dus niet helemaal onderaan staan.

Schilderen

Wil je graag zelf schilderen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent, voor je aan je schilderwerken begint, want als je fouten maakt dan zullen die nog lang te zien zijn in je interieur. Kies voor de juiste borstels: voor acrylverf kies je best voor harige borstels uit kunststof en voor alkydverf ga je best voor kwasten met dierenharen. Alkydverf wordt vaak voor buiten gebruikt en heeft een betere dekking wat zorgt voor een gladder resultaat dan acrylverf, daarom maken professionals hier vaak gebruik van. Plak ook de plekken af waar je geen verf wil zien, bijvoorbeeld je andere muren of je stopcontacten. Houd ook zeker je verf schoon, doe dus het deksel altijd terug dicht doet als je verf genomen hebt, zodat er geen stof of andere vuiligheid in je verf belandt, want dat zal je natuurlijk heel hard zien op je muren.

Zie je zelf de schilderwerken niet zitten, omdat je te weinig tijd hebt of er niet genoeg van kent, dan kan je ze gemakkelijk uitbesteden aan een externe schilderfirma. Dit gaat duurder zijn, maar je verliest al geen tijd meer met eindeloos te blijven schilderen en je kan zelf geen fouten maken. Vaak leveren deze professionals de verf zelf aan, waardoor je geen uren moet rondrijden op zoek naar de juiste kleur. Op die manier is ook je huis of appartement helemaal klaar voor de verhuis, zonder dat je er zelf last van hebt gehad.

Na de verhuis

Zorg zeker dat de schoonmaak al gedaan is voor je begint met uitpakken. Dan kan je goed aan alle hoekjes en moet je niet al je spullen terug verzetten. Een schoonmaakdienst is altijd handig, want zo zit je zelf geen uren te poetsen, de verhuis is al vermoeiend genoeg geweest!

Na de schoonmaak kan je eindelijk beginnen uitpakken, je huis of appartement krijgt meer en meer vorm. Je hebt de dozen ingepakt per kamer, dus ook het uitpakken kan heel vlot verlopen. Begin met uitpakken in de keuken, daar heb je vaak de meeste dozen voor ingepakt en je kan iets om te eten maken voor iedereen die is komen helpen tijdens de verhuis. Probeer ook ineens je slaapkamer en badkamer in orde te brengen. Zo zal je rustig kunnen slapen en een ontspannende douche doet wonderen na zo’n lange dag.

Spare time?

Vaak gelezen