3.9 C
Brussel
dinsdag, december 5, 2023

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Slaapzak als prachtig kraamcadeau

Wanneer iemand in je familie of vriendenkring een baby heeft gekregen, is het natuurlijk gebruikelijk om een mooi kraamcadeau te geven. Maar wat is nu echt een origineel cadeau? Denk bijvoorbeeld eens aan een slaapzak voor de baby. Deze slaapzakken zijn niet zoals je gewend bent (wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen), maar zien er net een tikkeltje anders uit. Een slaapzak voor een baby heeft namelijk mouwen of gaten voor de armen van de baby. Op die manier kan de slaapzak altijd goed blijven zitten en niet afzakken. De slaapzak sluit ook nog eens goed aan op het lijfje van de baby zelf en is wat ruimer bij de benen zodat de baby nog lekker met zijn of haar beentjes kan trappelen in de slaapzak. Je noemt een slaapzak voor baby’s dan ook wel een trappelzak.

Een slaapzak voor baby’s heeft vele voordelen

Waar een baby vroeger alleen onder een dekentje sliep, kan hij nu veel comfortabeler gaan slapen met een slaapzak. Omdat een baby van nature veel beweegt en woelt in bed is het lostrappen van een deken snel gebeurd. Met een slaapzak kun je dat voorkomen. Zo blijft de baby lekker warm en je hoeft ook niet meer bang te zijn dat de baby met zijn hoofdje per ongelijk onder de lakentjes terecht komt. Met een mooie en comfortabele slaapzak voelt de baby zich tevens geborgen en zal het rustig kunnen gaan slapen. Een slaapzak voor een baby is dus niet alleen heel leuk om als kraamcadeau te schenken, maar ook nog eens heel praktisch en nuttig.

Knuffel als lief en nuttig kraamcadeau

Een klassieker onder de kraamcadeaus is toch wel de knuffel. Een knuffel is typisch een speelgoed dat voor elke baby fijn en leuk is. Het biedt naast versiering en vermaak van de baby nog veel meer. Veel mensen weten niet dat knuffels namelijk belangrijk zijn in de ontwikkeling van de baby. Een knuffel kan namelijk helpen om je baby wat rust te geven en onafhankelijk. Het geeft een natuurlijke afweer tegen het fenomeen verlatingsangst. Baby’s hebben namelijk snel de neiging om erg bezorgd te zijn als bekenden even weg zijn. Het hebben van een knuffel kan dit gemis even opvangen en helpt om duidelijk te maken dat de baby niet alleen is. Het biedt een stukje geborgenheid en troost. Na een maand of 6 gaat de baby ook de knuffels herkennen en zal het vaak een favoriet uitkiezen om mee te spelen. Door het spelen zal de fantasie van de baby en de creativiteit ook ontwikkeld worden. Want wat kun je allemaal voor leuke avonturen beleven met je favoriete knuffel? Een knuffel is dus een ideaal kraamcadeau om te geven.

Spare time?

Vaak gelezen