11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Simpele tips voor een makkelijkere verbouwing

Een verbouwing aan je huis is natuurlijk hartstikke leuk. Je krijgt een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, of misschien zelfs een heel stuk extra ruimte. Waarschijnlijk kun je niet wachten totdat de verbouwing klaar is en je kunt gaan genieten van je nieuwe of vernieuwd stuk huis. Maar hoe mooi het eindresultaat ook is, bij de verbouwing zelf zal best wat stress komen kijken. Ten eerste is het natuurlijk een flinke aanslag op de portemonnee. Daarnaast zul je ook een huis hebben dat een tijd overhoop ligt en constant bouwvakkers over de vloer hebben. Toch zijn er gelukkig tips om een verbouwing makkelijker te maken. In dit artikel bespreken we simpele tips voor een makkelijkere verbouwing.

Doe de verbouwing in de zomer

De eerste vraag is natuurlijk wanneer je een verbouwing gaat doen in je huis. De seizoenen maken hierbij ook een verschil. Een simpele tip is om altijd te kiezen voor een verbouwing in de zomer. Zeker wanneer je een bijvoorbeeld de badkamer verbouwd. Tijdens een badkamer verbouwing zul je namelijk een tijd niet kunnen douchen in de badkamer. Uit eigen ervaring weet ik dat ze dan een nooddouche maken in de garage. Maar midden in de winter in de kou je kleren uittrekken in de garage, die dezelfde temperatuur als buiten heeft, is nu niet bepaald comfortabel. In de zomer is het natuurlijk een stuk fijner. Op een mooie zomerse warme dag kun je zelfs naar buiten en gewoon even onder de tuinslang staan om op te frissen.

Doe het sloopwerk zelf

Bij een verbouwing moet vaak sloopwerk gedaan worden. Een goede manier om kosten te besparen op de verbouwing is door dit sloopwerk zelf te doen. Dit zal schelen in de kosten en kan zelfs heel leuk zijn. Een afvalbak huren is natuurlijk wel handig om van het puin af te komen. Maar dit is nog altijd goedkoper dan het sloopwerk door de aannemers te laten doen.

Vergelijk offertes

Om je portemonnee te besparen is het verstandig om verschillende offertes op te vragen bij aannemers en verbouwbedrijven. Op deze manier weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft. Houdt er wel rekening mee dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Je wilt geen slechte verbouwing die weer door een andere aannemer hersteld moet worden. Vraag dus rond over de ervaringen met het bouwbedrijf dat je op het oog hebt.

Spare time?

Vaak gelezen