5.3 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Hoe kan je gezond vermageren?

Een paar kilo's eraf, een iets slankere taille, kortom: flink vermageren. Toch wil je dat natuurlijk wel op een gezonde manier doen. Een strikt dieet of strenge regels voor jezelf opstellen wat betreft eten helpt vaak niet voor langere tijd. Dat komt omdat zo'n dieet vaak niet goed vol te houden is. Het is bedoeld om snel en veel af te vallen, maar deze diëten leren je niet om verstandig om te gaan met eten nadat het dieet voorbij is. Daarom kun je het beste je hele levensstijl veranderen als je blijvend wilt vermageren.

Nieuwe levensstijl

Een nieuwe levensstijl hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ook hoef je niet direct vijf keer per week te sporten en alleen maar groentes te eten. Een nieuwe levensstijl gaat er voor jou om dat jij het op een gezonde manier kunt volhouden. Als je niet van sporten houdt, dan kan je het blijven proberen, maar waarschijnlijk zal je het ook niet leuk gaan vinden. Zoek dan iets wat jij wel kan volhouden. Bijvoorbeeld een wandeling in de ochtend of misschien een dansles of andere groepsles in de sportschool.

Het dieet

Eet zo veel mogelijk dagen gezond en gebalanceerd, dat is waar een nieuwe levensstijl over gaat. Daar hoef je echt niet al het lekkers voor te verbannen. Iedereen eet wel eens een pizza. Het gaat er alleen om dat je die keus niet te vaak maakt en echt kiest voor het gezonde boven het ongezonde. Daardoor zal je ook merken dat de lekkere ongezonde maaltijden echt een feestje worden als je ze wel gaat eten. Iedereen moet kunnen vermageren of zijn of haar manier. Heb je hier hulp bij nodig in de vorm van een eetplan, dan kan je altijd terecht bij weightwatchers.com/be/nl voor een persoonlijk plan. Je vult een vragenlijst in en daaruit komt groen, blauw of paars gerold. Deze kleur is je houvast tijdens het proces.

Bewegen en gezond eten

Toch blijft afvallen altijd een combinatie van de twee: gezond eten en bewegen. Men zegt dat de verhoudingen 70% gezond eten tegenover 30% bewegen staat. Gezond eten is gewoon ontzettend belangrijk. Niet alleen om er straks goed uit te zien, maar ook voor het lichaam. Met gezonde voeding kunnen we ons lichaam voeden en sterk maken, zo maken we ons eigen leven makkelijker. Als beloning daarvoor, mogen we af en toe best een portie Vlaamse friet eten.

Spare time?

Vaak gelezen