In de afgelopen periode hebben wij meer tijd thuis doorgebracht dan dat we normaal gesproken zouden doen. Ben jij ook van plan om de komende periode de woonkamer even te verbouwen voordat we richting het najaar toegaan? Er zijn veel mensen die in deze periode de woonkamer of andere delen van het huis gaan verbouwen. Je kunt ervoor kiezen om grote veranderingen door te voeren of om een paar kleine aanpassingen te maken. In beide gevallen zal je rekening moeten houden met een aantal dingen. Het doen van klussen is niet iets wat je even gemakkelijk doet, maar daar moet je geld, tijd en moeite in investeren. In dit blog zal ik je een paar tips en voorbeelden geven van klussen die ik de komende tijd ga uitvoeren.

Een nieuwe vloer

De basis van ieder huis is natuurlijk de ondergrond. Daarbij kun je kiezen uit verschillende opties. Denk hierbij aan een betonnen vloer of aan een houten vloer. De keuze hangt af van je smaak en je persoonlijke voorkeuren. Zelf ben ik een groot liefhebber van houten vloeren. Dat is namelijk relatief eenvoudig in onderhoud en je kunt het gemakkelijk schoonmaken. Verder hebben houten vloeren een luxe uitstraling en het zorgt voor een goede isolering. De keuze is bovendien op het gebied van houten vloeren echt enorm. Toen ik zelf een keer op zoek ben gegaan naar een houten vloer, stond ik versteld van alle verschillende mogelijkheden. Je hebt houten vloer in allerlei kleuren en maten, zodat er voor een ieder wel iets leuks tussen zit. Het is nodig om na een aantal jaar weer je vloer te vervangen. Het leuke is om dan een keer voor iets nieuws te gaan, zodat je huis daardoor ook een nieuwe stijl krijgt. Gelukkig kun je online genoeg inspiratie opdoen en kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Handen uit de mouwen, of toch niet?

Het leggen van een nieuwe vloer is op zichzelf wel een grote klus. Je moet van tevoren namelijk eerst de oude vloer eruit halen, voordat je de nieuwe vloer erin kunt leggen. Ook zal je even al je spullen en meubels moeten verplaatsen, anders kun je nog niet aan de slag gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze klus uit te besteden. Ik werd laatst door iemand getipt dat ik moest kijken naar laminaat inclusief leggen Den Haag en dat was voor mij een goede uitkomst. Ik kon de nieuwe vloer die ik had gekocht, laten leggen door mensen die daar meer ervaring mee hebben.