Het woord camionettes komt waarschijnlijk voor een leek over als een niet bestaand woord. Toch is het een voorwerp, of beter gezegd voertuig, dat heel erg veel voorkomt. Camionettes is namelijk een ander wordt voor bestelwagens. Bestelwagens zijn die grote bussen van PostNL, DHL en allerlei soorten andere bedrijven zoals aannemers en winkeleigenaren. Er zijn veel soorten merken die bestelwagens op de markt hebben gebracht. De Mercedes Sprinter,  Ford Transit en Volkwagen Transporter zijn voorbeelden van bestelwagens die iedereen wel kent. In deze blog worden een aantal gebruiken van bestelwagens uiteengezet. Het doel hiervan is om de lezer te overtuigen/helpen met zijn keuze voor een bestelwagen. Een camionette kopen is namelijk geen eenvoudige keuze.

Soorten en verschillen

Het woord bestelwagen omvat een rijk scala aan verschillen. Te beginnen bij het brandstof type. Een bestelwagen gebruikt over het algemeen diesel. Dit brandstof type komt het meest voor. Er zijn wel vormen die rijden op benzine, maar dit zie je bijna nooit. Dan het gewicht. Bestelwagens worden vaak opgedeeld  op basis van hun gewicht. De groep onder 7,5 ton is hier een voorbeeld van. Dan nog de indeling van de bestelwagens. Dit is, net zoals het gewicht, wederom een categorie waarin bestelwagens worden onderverdeeld. De meeste voorkomende bestelwagens zijn gesloten bestelwagens met een enkele cabine. Deze subcategorie bepaald niet de grote. Naast de gesloten bestelwagens zijn er ook bakwagen bedrijfswagens en platformbedrijfswagens. Welke bestelwagen bij jouw past hangt af van je doel.

Gebruik

Er zijn verschillende soorten toepassingen waarvoor een bestelwagen kan dienen. Als je een autosleep bedrijf wil starten is een platform bedrijfswagen een goede keuze. Als je voor je bedrijf, of voor persoonlijke redenen, veel pakketten bezorgd is een gesloten bestelwagen een goede keuze. De grootte hangt af van de hoeveelheid vracht die je vervoert. Er is nog een derde overweging voor het aankopen van een bestelwagen. Omdat de aankoopprijs relatief laag kan zijn worden bestelwagens vaak omgebouwd tot campers. De grote open ruimte, het hoge dak en de hoge instap maken dit zeer mogelijk. Bestelwagens kunnen veel verschillen in staat van onderhoud en kilometerstand. We praten hier dan over tweedehands bestelwagens. Bij tweedehands bestelwagens in de prijs vaak veel lager dan de originele prijs en bij goed onderhoud is de bestelwagen nog in goede staat. Het is dus belangrijk om je onderzoek breed uit te voeren en naar meerdere modellen te kijken. Hopelijk heeft deze blog bijgedragen aan uw zoektocht naar de bestelwagen die bij u past.