17.6 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Wat moet je weten als je via een online apotheek wil bestellen?

Je hebt er ongetwijfeld al reclame van gezien op de televisie: je kan ook via een online apotheek producten bestellen en aan huis laten leveren. De laatste jaren zijn er steeds meer websites bijgekomen waar je allerlei medicijnen en andere verzorgingsproducten kan bestellen. Voor velen is dit veel eenvoudiger omwille van verschillende redenen. In dit artikel wordt er dieper ingegaan waarom je wel of net niet zou moeten bestellen via het internet.

Waarom wel online bestellen?

Er zijn verschillende redenen waarom een online apotheek de laatste jaren erg populair is geworden. Een van de belangrijkste voordelen is dat je niet gebonden bent aan de openingsuren van de fysieke apotheker bij jou om de hoek. Wanneer je in de avond merkt dat je net je laatste nurofen hebt ingenomen, kan je heel eenvoudig online een nieuw doosje bestellen zonder dat je er je huis voor moet verlaten. 

Een tweede reden is dat er een enorm groot aanbod aanwezig is op dergelijke sites. Je kan er niet enkel medicijnen kopen zoals een nurofen, maar je hebt ook heel wat bekende merken van verzorgingsproducten zoals la Roche Posay en Uriage. Bovendien vind je vaak ook heel wat kortingen op het internet. Daarnaast ligt de prijs lager wanneer je verschillende bussen of doosjes koopt van bepaalde producten. In tijden waar je graag zoveel mogelijk wil besparen, is dit mooi meegenomen.

Waarom niet online bestellen?

Voor bepaalde producten zoals la Roche Posay is het misschien minder van toepassing, maar het is belangrijk dat je medicijnen die je normaal enkel kan verkrijgen met een voorschrift niet online aankoopt. Indien je deze op een website zou vinden waar je ze gewoon kan aankopen, wil dit vaak zeggen dat de samenstelling van het product niet volledig hetzelfde is. Dit kan natuurlijk heel wat verstrekkende gevolgen met zich meebrengen. Ga dus zeker naar een fysieke apotheker wanneer je twijfelt.

Een van de grote voordelen van de apotheker om de hoek is dat je daar ook altijd advies en informatie krijgt wanneer je bepaalde medicatie gaat halen. Deze uitleg is vaak veel duidelijker dan de bijsluiter die je bij het product krijgt. Zo weet je zeker dat je het product op de juiste manier zal gebruiken. Een online apotheek speelt ook vaak in op deze nood door een chatbox aan te bieden waar je advies kan vragen aan een erkende apotheker.

Een mogelijk nadeel van het bestellen van producten via het internet is dat je deze natuurlijk niet meteen in huis hebt. Vaak duurt het drie tot vijf werkdagen voordat het bij jou aan huis wordt geleverd. Ben je net op dat moment niet thuis, dan kan het zijn dat je naar een afhaalpunt moet. Zo kan het zijn dat je toch nog je huis uit moet om de medicatie te gaan halen. Bij een apotheker kan je het product meestal meteen mee naar huis nemen. 

 

Spare time?

Vaak gelezen