11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Geef een juweeltje cadeau

Het is niet altijd eenvoudig om altijd origineel te zijn met geschenken. Vaak koop je ook steeds voor dezelfde mensen cadeaus waardoor het moeilijker is om niet af en toe in herhaling te vallen. Indien je niet weet wat je voor een volgende gelegenheid moet kopen, kan je er altijd voor kiezen om een juweel cadeau te doen. Denk maar aan een ketting, armband of mooie zilveren ringen. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten om geen miskoop te hebben.

Bepaal de juiste maat

Afhankelijk van welk juweel je cadeau wil doen, is het belangrijk om de juiste maat te weten. Voor een ketting of een armband is dit minder belangrijk omdat je deze vaak nog kan verstellen. Bij een ring is dit minder vanzelfsprekend. De meest gekozen vinger is nog steeds de ringvinger, maar vandaag de dag zie je ook veel mensen die ervoor kiezen om een ring rond een pink te dragen. Zorg dat je dus op voorhand weet aan welke vinger de ring zal gedragen worden. 

Indien je een groter budget hebt en de ring echt bij een juwelier aankoopt, heb je gelukkig nog wel de optie om nadien de ring verder af te stellen naar de juiste maat. Deze ringen zijn natuurlijk wel duurder in aankoop waardoor het niet voor iedereen een mogelijkheid is. Als je zeker wil zijn dat je uit de ringen voor dames een ring kiest die past, kan je eventueel de ontvanger meenemen. Al is de verrassing dan natuurlijk wel weg. Als tweede optie kan je aan de huisgenoot of partner een andere ring die past vragen, zo weet je zeker welke maat juist is!

Kies de kleur

Naast de juiste maat is ook de kleur erg belangrijk. De twee meest gekozen kleuren zijn natuurlijk nog steeds zilver en goud. Welke kleur het beste bij iemand past, hangt onder meer ook af van de huidtint en de haarkleur. Wanneer je zelf niet veel kennis hebt, kan je natuurlijk ook altijd kijken naar de juwelen die de persoon in kwestie draagt. Indien deze voornamelijk goud of zilver zijn, kies je best voor dezelfde kleur. Als de persoon nog niet echt juwelen draagt, wordt er meestal aangeraden om voor zilver te gaan. Dit heeft een meer sobere uitstraling dan goud. Hetzelfde geldt voor het model. Met een sobere ketting of armband doe je nooit iets verkeerd. Opvallende juwelen koop je best enkel wanneer je zeker weet dat de hij of zij dit vaker draagt. 

Voeg een persoonlijke touch toe

Indien je graag een juweel met een persoonlijke touch wil schenken, kan je altijd iets laten graveren in een ring of een armband. Bij een ketting is dit iets moeilijker, maar bij een armband kan je aan de binnenkant een kleine boodschap laten plaatsen. Dit kan ook een datum of een naam zijn.

Er zijn met andere woorden heel wat mogelijkheden wanneer je een juweel als cadeau wil geven. Indien je twijfelt, kan je altijd raad vragen in de winkel. 

 

Spare time?

Vaak gelezen