16.8 C
Brussel
dinsdag, mei 21, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Zo kies je jouw pak uit!

Draag jij vaak een pak? Zo ja dan zal je er waarschijnlijk meerdere hebben. Maar wanneer je niet zo vaak een pak draagt, dan wil je voor iedere gelegenheid hetzelfde pak kunnen dragen. Daarom is het slim om een pak te kiezen dat bij bijna alle gelegenheden kan worden gebruikt. Smalle pakken zijn een goede basiskeuze, flexibeler dan driedelige pakken (vooral smokings). Wanneer ga je dit pak dragen en hoe kies je de juiste kleur? De speciale gelegenheid die zich voordoet, kan bijvoorbeeld een bruiloft, een begrafenis of incidentele bijeenkomsten, die moet je netjes bijwonen. De persoon in het pak moet ervoor zorgen dat hij in deze situatie niet uit positie raakt. Donkere conservatieve pakken zijn de beste keuze. Zwart, marineblauw of houtskool zijn allemaal goede keuzes, maar houtskool is misschien wel de beste keuze voor multifunctionaliteit. Een pak met bretels is bij elke gelegenheid een verstandige zet, u kunt altijd een op maat gemaakte draagdoek kiezen die bij jouw pak past. In deze blog geven we je nog een aantal van dit soort tips, zodat jij altijd weet wat voor pak je kan dragen!

Wat voor overhemd onder je pak?

Wanneer je een pak koop is het overhemd natuurlijk een belangrijk onderdeel. Welk overhemd je draagt is natuurlijk afhankelijk van de gelegenheid. Wanneer het een droevige gelegenheid is, is het verstandig om een donker overhemd te dragen. Wanneer je juist op een feestelijke gelegenheid bent kan je heel goed een lichtere of andere opvallende kleur overhemd dragen. Met feestelijke gelegenheden kan je ook goed structuur en figuurtjes op je overhemd dragen. Zorg ervoor dat je altijd kies voor een degelijk overhemd. Eterna overhemden zijn een voorbeeld van dit soort overhemden. Het is een verstandige keuze om te gaan voor degelijk. Hiermee hoef je niet na een half jaar weer een nieuw overhemd aan te schaffen maar kan je er langere tijd mee doen en blijft het overhemd ook voor langere tijd netjes en mooi.

Shop je online of in de winkel

De eerste keer een volledig pak shoppen is vaak makkelijk in de winkel zelf. Maar wanneer je eenmaal weet welke maten je hebt en welke pasvorm goed bij jou zit, kan je ook gemakkelijk online shoppen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld je overhemd wil vervangen, dan is het gemakkelijk om online te vergelijken. Je kan online veel sneller en makkelijker filteren en in weinig tijd snel tot het perfecte overhemd komen. Dit is in de winkel vaak wel even anders.

Spare time?

Vaak gelezen