9.2 C
Brussel
woensdag, april 17, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Zoek de hobby die echt bij je past

Heb je een drukke job en nood aan meer ontspanning? Zoek een hobby en verplicht jezelf om op die manier toch even te onthaasten. Weet je even niet meer waar te zoeken, geen paniek! Ik lijst hieronder een aantal out-of-the-box ideeën op die je misschien wel zullen inspireren. 

Sommelier in spe 

Drink je heel graag wijn, maar weet je er eigenlijk niet zo heel veel van? Volg dan een sommelier cursus. Er zal ongetwijfeld een volledig nieuw smakenpalet voor je opengaan. Een Riesling wijn haal je er onmiddellijk uit en zo zal je ook weten of die Chardonnay aanbieding jouw ding is. En last but not least: vanaf nu weet je altijd welke wijn je moet serveren bij welk gerecht.

Je eigen servies   

Als je een creatieve duizendpoot bent, is er heel veel mogelijk. Tegenwoordig zijn de workshops pottenbakken bijvoorbeeld helemaal hot. Begrijpelijk, want het gevoel van klei in je handen is heel ontspannend. Het is vaak ook mogelijk om te beginnen met één testles en dan pas te beslissen of je voor een volledige lessenreeks wil gaan. Wil je liever iets originelers dan pottenbakken? Ook workshops voor het snijden van een houten lepel zijn een echte aanrader! Of combineer beide workshops: voor je het weet, heb je een volledig nieuw servies.

Aquarellen

Haal je schildersezel en beste penseel maar boven! De mooie lentekleuren in de tuin, de indrukwekkende zonsondergangen en de modieuze pastelkleuren in het straatbeeld vormen een ideaal decor. Schaf een doe-het-zelf-pakket aan, zoek wat tutorials op en vlieg er meteen in. Dankzij je volle concentratie op het schilderwerk vloeit de stress van de dag onmiddellijk van je af. Vind je het leuk om intussen ook nieuwe mensen te leren kennen? Schrijf je dan in voor een cursus.

Groene vingers

Niets beter om te ontspannen dan de frisse buitenlucht. Leg een moment vast waarop je wekelijks in je tuin werkt. Al snel zal je niet meer zonder die tijd kunnen. Als je nog niet alle kneepjes van het vak kent, investeer je best in een paar moestuinboeken. Je hebt ze in alle soorten en maten, en zo ben je helemaal zeker dat je ook echt iets zal kweken! Geen tuin? Geen excuus! Een terras of vensterbank bieden ook veel mogelijkheden. En geef toe, wat is er nu leuker dan koken met je eigen groenten of kruiden!?

Culinair talent

Eet je niet alleen graag, maar maak je ook graag lekker eten klaar? Overweeg dan eens om je in te schrijven voor een kookles. Van Italiaans naar tapas tot heerlijke desserts, keuze genoeg. In combinatie met je eigen gemaakt servies, je kennis over wijn én zelfgekweekte groenten, tover je zo een perfecte dinner with friends op tafel!

Spare time?

Vaak gelezen