17.6 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Volvo XC40 tweedehands: een fris gezicht!

Sinds kort is er een nieuw gezicht op de tweedehandsmarkt: de Volvo XC40. Iets om blij van worden? Absoluut! Met name de rijkwaliteit is ronduit spectaculair. Je vraagt je af waarom iemand zo’n wagen überhaupt voortijdig uit handen doet? De besturing? Die is licht maar nauwkeurig, de rit is stil en de verhoogde rijpositie biedt een royaal overzicht. Omdat het een relatief brede auto is, voelt de xc40 zelfs groter aan dan hij in werkelijkheid is; als een echte 4×4 in plaats van het compacte broertje van de XC60 en XC90. Een absolute meerwaarde in het tweedehands assortiment dus!

Volgestouwd met toptechniek

Alle XC40's worden geleverd met high-end apparatuur zoals een 9-inch infotainment-touchscreen in portretformaat, digitale wijzerplaten, klimaatregeling met twee zones, led-koplampen en parkeersensoren.

Typisch voor dit soort ‘jonge’ auto’s: het wordt van hieruit echter nog beter. Vaak gaat het immers over XC40's in First Edition-specificaties, waardoor ook verwarmde lederen stoelen, een verwarmd stuur, panoramisch zonnedak, draadloze telefoonoplader en een verbeterd Harman Kardon-audiosysteem tot de mogelijke vele extra's behoren. Dan zijn er nog de slimme designaccenten, zoals het haakje dat uit het deksel van het dashboardkastje klapt om je boodschappen aan op te hangen, of het feit dat de luidsprekers van de deuren naar het dashboard zijn verplaatst om meer opbergruimte in de auto te creëren. Tja, Volvo heeft dit allemaal gewoon heel netjes geregeld.

Safety First

Een Volvo xc40 tweedehands is en blijft een Volvo. Veiligheid is zowat hun USP. De First Edition-versies van de XC40 worden bovendien standaard geleverd met Volvo's Pilot Assist-systeem. Dit bestaat uit adaptieve cruisecontrol die de auto op een bepaalde afstand tot de voorligger kan houden, evenals een rijstrookassistent die de besturing aanpast om je in het midden van de rijstrook te houden. Gecombineerd geven deze de Volvo XC40 semi-autonome rijmogelijkheden, en hoewel het misschien niet genoeg vertrouwen wekt om met de handen van het stuur te 'rijden', is het zeker nuttig om te weten dat de systemen op de achtergrond werken tijdens die lange en eentonige snelwegrit. Een vergelijkbaar concept, maar iets kleiner? Bekijk dan zeker de Audi a1 tweedehands.

Verder omvat de reeks standaard veiligheidsvoorzieningen op de XC40 automatische LED-koplampen, automatische noodremming met detectie van voetgangers en grote dieren. Ook slim hoe de aanpassende rijstrookassistent je niet alleen in het midden houdt, maar je ook automatisch terug naar je rijstrook loodst wanneer je dreigt af te drijven of af te buigen naar tegemoetkomend verkeer.

Kortom: een mooi, veilig en volledig tweedehandspakket. Je krijgt absolute premium kwaliteit, maar betaalt een pak minder. 

Spare time?

Vaak gelezen