Zit jij nog steeds in de knoop over welke baan het beste bij jou past? Geeft het idee van opgesloten zitten tussen vier muren achter een computerscherm van 9 tot 5 jou de kriebels? Misschien is werken in de bouw wel iets voor jou! Werken in de bouw biedt enorm veel uitdagingen en (doorgroei)mogelijkheden. Hieronder zijn 5 redenen waarom jij zou moeten overwegen om in de bouw te werken.

1. De bouw vacatures liggen voor het oprapen

In de bouw is altijd werk te vinden. Sterker nog, het aantal bouw vacatures in deze branche is bijna verdubbeld! Er zijn altijd wel nieuwe projecten te vinden waar knappe koppen en spierbundels voor nodig zijn. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor een carrière in de bouw. Het aantal werknemers trekt elk jaar weer meer aan. En dat is ook niet zonder reden. Werken in de bouw biedt zekerheid.

2. Bouwen doe je samen

Mensen die in de bouw werken hebben een passie voor het vak. De werkmotivatie ligt hoog en zorgt voor een aangename sfeer op de werkvloer. Jij en je collega's zijn gedreven werknemers, en ook je werkgever deelt deze passie. Er wordt veel samengewerkt tussen de opdrachtgever, opdrachtnemer en onderaannemer. Teamwork staat hoog in het vaandel. Bouwen doe je tenslotte samen!

3. Jouw werk staat als een huis

Het eindresultaat van jouw harde werk is tastbaar en wordt na realisatie goed gebruikt. Zodra het project waar jij aan meewerkt is afgerond, zoals bijvoorbeeld een appartementencomplex of kantoorpand, zullen er mensen in jouw creatie wonen en/of werken. Hoe mooi is het als jij straks tegen je kleinkinderen kunt zeggen: 'zie je dat grote gebouw daar? Dat heeft jullie opa gebouwd!'. Dat is iets waar je echt wel trots op mag zijn!

4. Een vast contract biedt zekerheid

Tegenwoordig lijkt het bijna onmogelijk om ergens een vast contract te krijgen. Steeds meer bedrijven bieden een 0-uren of min/max contract aan. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij veel mensen. Je wilt tenslotte je vaste lasten kunnen blijven betalen. Of misschien wil je wel een huis kopen. Zonder vast contract is dit vrijwel onmogelijk als je niet zwemt in het geld. In de bouw is de kans op een vast contract echter groot. Zeker als jij de beste bouwvakker bent van het bedrijf. Een ster als jij zullen ze niet zomaar laten gaan. Een vast inkomen en zekerheid is daarom motivatie genoeg om je uiterste best te doen op het werk!

5. Mooie kansen en doorgroeimogelijkheden

Om te kunnen werken in de bouw heb je geen diploma's of ervaring nodig. Je zou bij wijze van spreken morgen al aan de bak kunnen gaan als bouwvakker, ook al heb je er niet voor gestudeerd. De meeste bouwbedrijven bieden namelijk interne opleidingen. Zo kun je je al werkend verder ontwikkelen en doorgroeien binnen de branche. Wie weet heb je straks wel je eigen bouwbedrijf!