De kerstvakantie komt er weer bijna aan. Voor velen mensen in dit de tijd van gezelligheid en familie. Iedereen vult dit alleen anders is. Sommige mensen gaan met hun gezin op (ski)vakantie, anderen gaan met de kerstdagen langs alle familieleden. In deze blog geef ik een aantal tips voor leuke tijdbestedingen tijdens de kerstvakantie.

Vakanties

Allereerst is het natuurlijk erg leuk om op vakantie te gaan. Sommige mensen hebben na een paar koude maanden behoefte aan een zonnige bestemming. Een beetje vitamine D opdoen is geen slecht idee na alle regenachtige en koude afgelopen maanden. Er zijn echter ook mensen die het graag nog kouder opzoeken en die gaan skiën. Het valt echter wel mee met deze kou doordat je constant in beweging bent en op de kou gekleed bent. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om actief te zijn op hun vakantie waardoor een wandel- of skivakantie een perfecte keuze is. Een andere (vrij) koude vakantiebestemming die een bijzonder mooie natuur heeft; is IJsland. IJsland heeft gijzers, watervallen en natuurlijk de beeldschone Blue Lagoon. Het is een land met een ruwe mooie natuur en zeker een leuke bestemming voor tijdens de kerstvakantie.

Etentjes

Uiteraard is het ook erg leuk om met familie, kennissen of vrienden uit eten te gaan. Het bekende kerstdiner is een goed voorbeeld. De echte keukenprinsen en –prinsessen kunnen zich volledig laten gaan tijdens dit diner. Het is ook een leuk idee om ieder een bepaald gerecht klaar te maken zodat ieder zijn beste beentje voor kan zetten. Het leukste is natuurlijk als jij aan het einde van de avond om je recept gevraagd wordt doordat iemand het zó lekker vond.

Uitgaan

Tijdens Oud & Nieuw zijn er natuurlijk veel feesten. Het is leuk om met je vriendengroep allemaal naar hetzelfde feest te gaan. Het is echter bij Oud & Nieuw wel belangrijk om rekening te houden dat er vaak met tickets gewerkt wordt. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon uit te gaan en op dat moment te kijken waar je terecht kan. Alleen is het niet fijn om bij een club aan te komen en te horen dat je daar niet naar binnen kan doordat de tickets uitverkocht zijn. Hou daar dus rekening mee. Hou er bovendien rekening mee dat mensen met Oud & Nieuw soms verder gaan met alcohol en drugs doordat het een ‘speciale’ nacht is. Heb jij of iemand van je vrienden problemen met alcoholgebruik? Zoek dan alcoholhulp.