Led spots dimbaar hebben een breed scala aan voordelen die deze een zeer aantrekkelijke keuze maken op het vlak van verlichting. Hieronder lees je de zes redenen waarom je het installeren van dimbare LED inbouwspots in jouw huis zeker eens moet overwegen.

LED inbouwspots geven jouw huis een moderne look

Met dimbare LED inbouwspots kun je gemakkelijk een modern en minimalistisch uiterlijk aan jouw huis geven. Doordat de spots in een wand of plafond zitten verwerkt, zie je ze bijna niet; dit creëert een frisse en unieke look die iedere andere vorm van verlichting moeilijk zou kunnen evenaren.

Het is gemakkelijk sfeer te creëren

Doordat de LED inbouwspots dimbaar zijn, kun je zelf bepalen hoe sterk het licht is. Hiermee kun je eenvoudig sfeer creëren in de ruimte waar de spots geïnstalleerd zijn. Als je bijvoorbeeld activiteiten wilt doen waarbij veel licht gewenst is, zoals lezen, verhoog je de intensiteit van het licht. Maar als je bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan sfeerverlichting kan je de sterkte van het licht eenvoudig verminderen.

Dimbare LED inbouwspots zijn stroombesparend

Hoe minder de intensiteit van het licht is, hoe minder stroomverbruik er is. Om deze reden zijn dimbare LED inbouwspots de ideale keuze qua verlichting voor jouw huis als je zoveel mogelijk stroom wilt besparen. En weinig stroomverbruik bespaart niet alleen geld, maar is ook nog eens goed voor het milieu!

Je bespaart ruimte

De dimbare LED spots zitten ingebouwd in de muur of het plafond zelf; dit bespaart natuurlijk erg veel ruimte. En doordat je wat betreft verlichting veel ruimte bespaart, blijft er meer ruimte over voor andere dingen.

LED lampen hebben een lange levensduur

LED lampen hebben van nature een lange levensduur, zo’n 35.000 branduren. Hoewel dit natuurlijk wel afhankelijk is van de mate waarin de lampen gebruikt worden, is het nog steeds een forse levensduur in vergelijking met andere vormen van verlichting; zo gaan halogeenlampen gemiddeld maar 3500 branduren mee en gloeilampen zelfs maar 1000 uur. De reden dat LED lampen zolang meegaan is omdat er nauwelijks warmte vrijkomt bij het omzetten van stroom naar licht.

Geld besparen dankzij een laag energieverbruik

Het energieverbruik van LED lampen in verhouding met andere lampen is bijzonder laag. Vergeleken met gloeilampen verbruiken LED lampen tot wel 80% minder energie en ze verbruiken bijna drie keer zo weinig als halogeenlampen. Hierdoor bespaar je natuurlijk ook weer meer op stroom.