17.6 C
Brussel
donderdag, juni 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

De lekkerste lunches die je gemakkelijk mee kunt nemen in een lunch box

We weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar onderschat vooral het belang van een goede lunch niet. We zijn immers de hele ochtend druk met ons werk, en deze drukte kan ervoor zorgen dat we rusteloos worden. Door het nuttigen van een gezonde lunch zorg je ervoor dat je de energielevels in je lichaam weer kunt opbouwen. Je zal dus minder last krijgen van de zogenoemde middagdip. Helaas vinden veel mensen het lastig om gevarieerde lunches klaar te maken. Om je een beetje op weg te helpen vind je in dit artikel de lekkerste lunches die je gemakkelijk mee kunt nemen in jouw lunch box.

Lunch box wraps

Wraps zijn ongelooflijk populair in België. Niet alleen als avondeten, maar ook als gezonde lunch. Je kunt wraps namelijk zeer gemakkelijk aanpassen naar jouw eigen persoonlijke smaak. Houd je van kip? Dan maak je heerlijke wraps met kipfilet, sla, tomaat en geraspte kaas. Ben je vegetarisch? Geen enkel probleem. Dan maak je de wraps klaar met kaas, sla, tomaat en houmous. Passen de wraps niet in jouw brood doos? Dan snijdt je de wraps simpelweg in twee gelijke stukken.

Lunch box sandwiches

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal wel klaar met de saaie boterham met kaas. Wil je gevarieerd eten? Dan kies je iedere dag voor een andere sandwich. Schroom ook vooral niet om meerdere soorten beleg met elkaar te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van avocado en ei? Of bacon en kaas? Vergeet ook vooral niet om verschillende soorten brood uit te proberen. Sandwiches passen vrijwel altijd in een goede lunch box. Mocht je brood toch niet helemaal passen in je brooddoos, snijd de sandwiches dan doormidden.

Lunch box salades

In een brood doos hoeft natuurlijk niet altijd brood te zitten. Brooddozen zijn namelijk zeer veelzijdig en kunnen een heleboel verschillende maaltijden vervoeren. Zo kiezen bijvoorbeeld steeds meer mensen ervoor om een salade mee te nemen in hun lunch box. Dit zorgt niet alleen voor een gezonde lunch, maar ook voor een salade die je helemaal zelf kunt samenstellen. Kies voor de klassiekers zoals tomaat, komkommer, eieren en sla. Maar schroom ook vooral niet om iets nieuws uit te proberen, zoals avocado, aubergines, seranoham en noten. Vergeet ook vooral niet om een klein lepeltje of vorkje mee te nemen. Dit maakt het eten van de salade een stuk makkelijker!

Spare time?

Vaak gelezen