11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

De mooiste uitnodiging voor een lentefeest

Als de lente in het land is, komen ook de lentefeesten dichterbij. Daar hoort een zoektocht bij naar de mooiste kleertjes, de gezelligste locatie en de lekkerste gerechten. Het is immers een feest dat niet zomaar ongemerkt voorbij mag gaan. Het is een belangrijk, symbolisch moment in het leven van je opgroeiende zoon of dochter, waar hij of zij veel herinneringen aan zal overhouden. Maar zonder gasten is er van een feest geen sprake. Daarom verdient de uitnodiging minstens evenveel aandacht als al de rest. Die uitnodiging is liefst zo persoonlijk en zo uniek mogelijk. Hoe doe je dat? Hoe begin je eraan? Wij geven je graag enkele tips!

Grandioos idee

Alle originele lentefeest uitnodigingen beginnen met een goed idee. Er zijn verschillende manieren om die te vinden. Vier je je feest thuis? Dan kan een huiselijke sfeer een prima startpunt zijn voor je ontwerp. Heb je een karakteristieke locatie vastgelegd? Je kan de typische elementen gebruiken om je kaartje vorm te geven. Ook de stijl van de kleertjes kan een uitgangspunt zijn. Ga je voor stoer of liever voor heel klassiek? Pas je uitnodiging daaraan aan. Zelfs de gerechten op het menu kunnen je op ideeën brengen. Als dat alles je toch niet helpt, kan je natuurlijk ook het web afschuimen op zoek naar inspiratie.

Uniek ontwerp

Een persoonlijke lentefeest kaartje met een of meerdere foto’s van het feestvarken is hip. Daarvoor kan je een fotograaf inschakelen, maar ook met zelfgemaakte foto’s kom je al een heel eind. Er zijn verschillende websites waar je kan kiezen uit een set van vaste ontwerpsjablonen. Die sjablonen hebben een vaste indeling en zijn heel makkelijk aan te passen aan je eigen stijl. Lettertype en kleur kiezen, foto’s toevoegen, tekst schrijven en … klaar is Kees! Hou je van een uitdaging? Laat de sjablonen voor wat ze zijn en maak je ontwerp helemaal zelf!

Decoratieve herinnering

Een lentefeest is meer dan gewoon maar een feest. Het is een moment dat een overgang markeert, een fase in het groeiproces van je zoon of dochter. Velen onder ons hebben mooie herinneringen aan die speciale dag, al zullen die na verloop van tijd ongetwijfeld zijn vervaagd. Een tastbaar aandenken kan helpen om herinneringen levend te houden. Een fotoboek is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Als je het slim aanpakt, kan ook de uitnodiging dienst doen. Met een kader eromheen wordt die niet alleen een blijvende herinnering aan een magische dag, maar meteen ook een prachtige blikvanger in je interieur!

Spare time?

Vaak gelezen