5.3 C
Brussel
maandag, februari 26, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Zo tover je je badkamer om tot een spa

Wie hard werkt en veel van huis is, verdient een ontspannende omgeving om in thuis te komen. De ideale ruimte om als eerste aan te pakken, is je badkamer. Met de volgende tips vorm je jouw functionele badkamer om tot een echte spa!

Geef je lavabo een upgrade

Niet elke badkamer ziet er even luxueus uit, zelfs niet in een nieuwbouw. Een eenvoudige manier om met een kleine aanpassing toch een luxueus gevoel te krijgen waarnaar jij op zoekt bent, is het vervangen van je lavabo. Of je nu gaat voor een wastafel in marmer, of juist voor de rustieke look van teakhout gaat, alles is beter dan het standaard wit dat in veel badkamers wordt gebruikt. Indien je de ruimte hebt, benut deze dan zeker. Een brede of 

dubbele lavabo straalt nog net iets meer luxe uit en geeft je bovendien meer ruimte. 

Maak slim gebruik van planten

Wist je dat bepaalde planten het ontzettend goed doen in een badkamer? Varens bijvoorbeeld, die ook een rustgevend effect hebben. Je kunt vrij ver gaan met het aantal planten dat je toevoegt aan je badkamer, je kunt er zelfs een urban jungle van maken. Of wat denk je van een volledige muur met planten? Zorg wel dat je goed onderzoekt welke soort planten geschikt zijn voor jouw specifieke lichtinval in de badkamer en de hoge  luchtvochtigheid, want van half verlepte planten komt echt niemand tot rust.

Creëer een accentmuur

Nog zo’n simpel maar doeltreffend trucje: kies één muur uit en maak hier een accentmuur van. Dit kan met een (watervaste) verf of een speciaal patroon van tegels, maar nog makkelijker is om je douche te voorzien van een acryl paneel. Ook deze zijn weer verkrijgbaar in vele luxueuze materialen waarmee je je badkamer direct naar dat hogere niveau tilt. Tip: laat de accentmuur terugkomen in kleine details, zoals bijvoorbeeld in die lavabo of enkele accessoires. Zo verbind je alle elementen tot een geheel.

Investeer in nieuwe handdoeken

Tenslotte nog een tip voor mensen met een zeer beperkt budget. Investeer eens in nieuwe, extra zachte handdoeken en washandjes! De uitstraling en het gevoel van nieuw textiel in je badkamer zal meer doen dan je in eerste instantie denkt. Ga voor grote badhanddoeken in kalmerende tinten zoals muntgroen, crèmewit of beige voor het ultieme vakantiegevoel.

Zin om je badkamer in een nieuw jasje te steken? Voldoende inspiratie opgedaan? Wie nog wat meer tips en tricks zoekt, kan altijd eens rondsurfen op Pinterest. Daar vind je beeldige plaatjes en kan je nog meer wegdromen van een geweldige badkamer.

Spare time?

Vaak gelezen