Het appartementencomplex waarin we wonen staat midden in de stad en het bouwjaar is 1980. Over een maand vieren we het 40-jarig bestaan. We hebben een bescheiden subsidie van de gemeente gevraagd en gekregen. Afgelopen voorjaar is er in de vergadering van de vereniging van eigenaren besloten dat de rest van de kosten uit de VVE-kas mag worden betaald. Het budget is bekend, dus dat punt checken we af. Wat heb je eigenlijk nodig voor een feest met zoveel verschillende mensen: jong, oud en van divers pluimage?

Feestcommissie

Er is een feestcommissie gevormd maar dat wil niet zeggen dat deze, relatief kleine, groep mensen de hele kar gaat trekken. We willen de taken en verantwoordelijkheden verdelen onder de bewoners. Als iedereen een steentje bijdraagt is de kans groter dat het feest slaagt. We geven de gasten kleine opdrachten zoals het bakken van een taart, rondgaan met drankjes of een schaal met hapjes. Zoals gezegd, we hebben een gemêleerd gezelschap. Daarom vinden we het belangrijk om een band te scheppen. Die willen we creëren met een eenvoudige dresscode: zwart-wit. De uitnodigingen zijn ontworpen door een buurvrouw die de kunstacademie heeft gedaan.

Sfeer

Het feest wordt buiten gehouden. We hebben de ruimte om opstellingen te maken in verschillende hoeken. Een plek waar de drankjes worden geschonken, een plek waar het buffet komt te staan en een plek waar vis en vlees wordt geroosterd op diverse barbecues. Die zullen zó worden opgesteld dat de gasten geen last hebben van rook. Op de vergadering meldden zich meteen twee heren die de barbecues voor hun rekening wilden nemen. We gaan zorgen voor wat zitjes en (sta)tafels aan de zijkant, maar niet te veel zodat men blijft bewegen. Er komt een haringkar en een ijskar. Voor de kleine mensen onder ons regelen we een springkasteel op het grasveldje (met oppasser) en er is een bewoonster die kan schminken. Muziek mag op een goed feest niet ontbreken dus we gaan een DJ set huren. Een vriend van ons zal draaien. Hij zorgt voor een goede opbouw van de muziek en dat er kan worden gedanst.

Cocktails

Feestjes kunnen soms ook ongemakkelijk zijn, zeker in het begin. Daarom willen we de gasten iets laten doen bij aanvang: mix je eigen cocktail of mocktail (alcoholvrij) onder leiding van een professionele cocktail barman. Dan heb je meteen iets om handen én iets om over te praten. We hebben ook nog een paar verrassingen. Als de gasten aan de cocktail zijn komt de plaatselijke drumband de straat in lopen. Hoe feestelijk is dat? En later op de avond, als de sfeer er lekker inzit, komt er ook nog eens een buikdanseres.
Hiermee hebben we alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijk feest van te maken.