The word is out en mijn man en ik mogen het eindelijk bekend maken. Wij gaan verhuizen naar het zuiden van het land. Momenteel wonen wij in Lelystad en willen wij maar al te graag naar Brabant. Onze familie woont hier en wij zouden hier graag ons gezin willen stichten.

Voorbereidingen

Verhuizen is niet makkelijk. Er gaan maanden voorbij, voordat het feest dan eindelijk door kan gaan. Ik hield mij voornamelijk bezig met het interieur en mijn man met het verbouwen. Alle bouwplannen lagen verspreid in de woonkamer en we konden er nauwelijks omheen. Als ons geld hebben wij gespaard om er een fijn huis van te maken. Het huis heeft drie slaapkamers, mocht er later een eventuele gezinsuitbreiding komen. Een jaar geleden gingen wij opzoek naar het perfecte huisje onder de rivier. Het huis moet in de buurt zijn van een supermarkt, basisschool en een sportschool. Dit waren vrijwel onze enige eisen. Na maanden zoeken kwamen wij dan echt ons ideale huisje tegen. Niet veel later werden de handtekeningen gezet en konden mijn man en ik echt aan de slag met de voorbereidingen.

Tegenwoordig kun je bij groothandels op een digitale manier jouw ideale kast ontwerpen. Wij hebben hier veel gebruik van gemaakt. Ik vind verlichting in het huis ook heel belangrijk, dus ging ik opzoek naar inbouwspots LED. Het geeft een warme sfeer en dat moet het huis uitstralen, omdat onze meubels vrij wel donker worden. Wij kiezen voor een industriële stijl.

Mijn man hield zich vooral bezig met de bouwplannen en ik dook de winkels in om de perfecte meubels te scoren. De meubels moeten vrij wel allemaal besteld worden en zullen pas over een paar maanden geleverd worden.

De industriële stijl

Als je aan een industriële inrichting denkt, denk je aan stoer en robuust. Vaak ook aan de kleur zwart. Toch willen wij werken met strakke en afgewerkte meubels. In de keuken komen de inbouwspots en boven de eettafel komt een fabriekslamp. Deze lampen vind je vaak terug in een oude fabriek of loods. Wij hebben ervoor gekozen om een betonvloer in de woonkamer te doen en hierbij veel houten en leren elementen bij te combineren. Het hout zorgt voor warmte in het interieur en heeft bij ons ook nog de voorkeur omdat het huis dan ‘leeft'. Een leren bank heeft altijd al op ons verlanglijstje gestaan. Dit past er goed bij de stijl. Het staat stoer en zit ook nog eens superlekker. Ik denk dat wij een heel eind gaan komen met ons droominterieur. Met een paar hulptroepen van buitenaf gaat ons droomhuisje voor het einde van het jaar afkomen.