11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Vijf ochtendrituelen voor een productieve werkdag

Het is al 10 uur en je hebt nog bijna niets van je to do-list geschrapt. Gebeurt dat bij jou ook veel te vaak? Dringend tijd om daar verandering in te brengen. Niet alleen je baas, maar ook jijzelf zullen er gelukkiger van worden. Door een paar simpele én efficiënte ochtendrituelen, neem je vanaf nu meteen een vliegende start op je werk!

Sporty spice 

Niets beter dan de dag actief beginnen, zo ben je meteen klaarwakker. Ben je een vroege vogel? Dan kan je nog voor je ontbijt een half uurtje gaan lopen of een pittige workout afwerken. Als het wat rustiger mag, is een ontspannende yogasessie ongetwijfeld iets voor jou. Blijf je liever wat langer liggen, dan hoef je niet per se een sportsessie in te plannen. Je kan bijvoorbeeld met de fiets naar het werk gaan of je auto wat verder parkeren zodat je nog een stukje te voet moet. Alle beetjes helpen! 

Ontbijt

De dag kan je pas echt goed beginnen met een lekker ontbijt en de geur van koffie. Of je nu graag yoghurt met granola eet, boterhammen met choco of cornflakes, alles smaak nog beter met een lekker kopje Nespresso. Bovendien ben je met een volle maag productiever en zal je minder snel nood hebben aan (ongezonde) tussendoortjes. Alleen maar een win-win dus!

Nieuws 

Het ontbijt is het ideale moment om ook al eens het nieuws van de dag door te nemen. Hoe? De manier waar jij je het meest comfortabel bij voelt. De ene persoon kijkt ’s morgens graag naar de herhaling van het journaal, de andere zweert bij het radionieuws en jij neemt misschien liever alle actua door op socials als Instagram en Twitter. Als je ’s morgens al mee bent, vormt dat nieuws tijdens de dag ongetwijfeld minder een afleiding. 

Doelen 

Eens je aan je bureau zit, kan je de dag beginnen met het opstellen van een aantal doelen voor jezelf. Dat kan gaan om kleine dingen, maar als je het gevoel hebt dat je in de loop van de dag een paar werkjes kan schrappen, geeft je dat een voldaan gevoel. Probeer er ook een zekere strategie in te steken: plan bijvoorbeeld dat vervelend telefoontje eerst. Dan behoed je jezelf voor uitstelgedrag! Leg de lat voor jezelf ook niet te hoog en hou je to do-list aangenaam en overzichtelijk. Door te veel stress en te strakke deadlines zal je op lange termijn minder goed presteren. 

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om je werkdag productief door te komen. Maar begrijp ons niet verkeerd, een gezellige pauze met illy koffie samen met je collega’s, komt je productiviteit zeker ook ten goede! 

 

Spare time?

Vaak gelezen