Traumeel

Vegan zijn en of flexitarisch eten wordt steeds meer een bekender concept. Je hoort vaker dat mensen zih bewuster zijn en gedragen met betrekking tot hun voeding en wat ze tot zich nemen. Waar jaren geleden de gedachte ‘vegan’┬á nog als grap genoemd werd, komt het steeds vaker voor dat je iemand tegenkomt die inderdaad vegan ofwel plantaardig eet. Er zijn meer plantaardige restaurants opgekomen, en in veel restaurants kun je nu ook vegan gerechten bestellen (vaak nog niet heel uitgebreid, maar het is een begin).
Er is onlangs ook een hele interessante documentaire op Netflix verschenen; Gamechangers. Deze onderzoeken onder andere het effect van vegan en plantaardig eten op het lichaam en er kwamen hele bijzondere uitkomsten uit, die ik niet zal noemen zodat ik geen spoilers geef. Maar bekijk deze zeker!
Nu we meer letten op voeding en wat wij binnen krijgen voor onszelf als mensen, waarom kijken we dan niet ook naar wat onze huisdieren binnen krijgen? Er zijn nog niet veel fabricanten die zich bezighouden met de voeding van en voor gezonde dieren, maar Traumeel is er een product van.

We hebben allemaal vast wel eens een huisdier gehad of we hebben er misschien nu wel eentje. Dan koop je waarschijnlijk, net zoals ik jarenlang heb gedaan, gewoon een zak voeding in de supermarkt waar een foto van een kat, hond of parkiet op staat (of konijn, cavia, etc).
Maar wat zit er nou precies in dit eten? “Nu met stukjes kip!” of “Echt rund!” staat er geregeld op de voorkant. Maar wat nog meer? Wat zit er in die brokjes dat je aan je geliefde huisdier geeft? Vergeet niet dat je huisdier net als een familielid is, en jij geeft hem dag in dag uit dezelfde brokjes te eten. Zou je daar zelf niet gek van worden? Stel je voor dat je iedere dag een boterham met kipfilet moet eten. De eerste week denk je: heerlijk! Daarna wordt het wellicht een beetje saai. Op het einde zelfs smakeloos. Daarna, na jarenlang gebruik, past je lichaam zich aan om alleen dit te eten en verder niks. Je krijgt niet meer alle voedingsstoffen en mineralen binnen die je lichaam vereist. En dan kan je ziek worden! En wat slik je als je ziek wordt? Medicijnen. Zo ook je huisdieren.

Traumeel is een natuurlijk en plantaardig product dat dieren ondersteunt in hun herstel. Ze kunnen het herstel van spieren, pezen en gewrichten bevorderen, en zijn speciaal ontwikkelt voor dieren die extra ondersteuning kunnen gebruiken.