11.8 C
Brussel
zaterdag, juli 13, 2024

De leukste blogs en het laatste nieuws uit België en omstreken!

Zondagmiddag loopt uit de hand

Samen met mijn moeder ben ik naar Utrecht-stad gegaan om te shoppen. Wij hadden de auto gepakt omdat het regende. Een treinkaartje was even duur als de parkeerkosten. Dit liep niet helemaal volgens plan.

De botsing

Wij reden op de snelweg richting Utrecht. Het regende een klein beetje maar het zicht was goed. Er reed een gele auto voor ons en een zwarte auto achter ons. Wij moesten de volgende afslag hebben. Op een of andere manier was de afslag die wij moesten hebben enorm druk. Wij zagen dit pas op het laatste moment maar konden wel netjes achteraan aansluiten. De bestuurder achter ons had dit niet in de gaten en klapten met 60 km/h bovenop onze auto. Wij hadden gelukkig genoeg afstand met de auto voor ons, dat wij niemand raakten. Onze airbag was uitgeklapt maar wij hadden allebei een enorme klap gehad. Ik had meteen last van mijn nek en mijn moeder had last van haar been. Er werd veel gescholden in de auto maar ook gehuild. Wij waren allebei dankbaar dat er verder niks aan de hand was.

Een paar seconde na de botsing stapte de man, die ons had aangereden, uit. Hij was helemaal overstuur maar bood vooral eerst zijn excuses aan. Hij was niet aan het opletten wat er voor hem gebeurde. Er werd 112 gebeld en er ontstond een enorme file achter ons.

Eenmaal toen de ambulance kwam werden de auto’s weggereden en kon het verkeer weer doorrijden. Veel getuige hebben het ongeluk zien gebeuren en zijn allemaal te hulp geschoten. Het is soms fijn om te zien dat meer mensen hulp aanbieden in plaats van het te filmen.

Na het ongeluk

Twee maanden na het ongeluk waren mijn moeder en ik weer helemaal hersteld. Het voelt wel als een trauma soms. Ik durf niet altijd meer de auto in te stappen als het druk is op de weg. Door middel van onze letselschade advocaat Utrecht, hebben wij een vergoeding gekregen.

De veroorzaker van het ongeluk heeft ons nog een bloemetje opgestuurd en heeft nogmaals zijn excuses aangeboden. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Dat was die zondagmiddag ook. De man keek even opzij en voor die het wist, zat hij bovenop onze auto. De auto hebben wij overigens ook niet meer kunnen gebruiken. Hij is total loss verklaart.

Met de vergoeding komen wij een heel end. De auto was toch al aan vervanging toe. Wat mij en mijn moeder betreft, wij stappen voorlopig even niet zo snel meer in de auto.

Spare time?

Vaak gelezen